arrow-circle-down arrow-circle-left arrow-circle-up arrow-down arrow-left arrow-line-right arrow-right arrow-up ballon close facebook filter glass lock menu phone play point q question search target twitter
Las cookies propias y de terceros nos permiten mejorar nuestros servicios. Al navegar por nuestro sitio web, aceptas el uso que hacemos de las cookies. Más información Aceptar
X

Tres bobines de lona es despleguen sobre deu cavallets d’acer dissenyats ex-profeso per a descobrir els projectes d’arquitectura. Es revelen per primera vegada un cop entregats els premis i romandran exposats a les seves itineràncies. Portem a l’extrem els requisits del concurs: de fàcil muntatge, transportable, impermeable i funcional, a més d’econòmic, adaptable i reutilitzable.

El programa

Ens trobem amb unes bases de concurs clares:

“[...] ha de preveure intrínsecament ser completament muntable i desmuntable per part de personal no especialitzat, i fàcilment transportable en un turisme tipus furgoneta, per a facilitar posteriors itineràncies. El material ha de ser adaptable a espai

d’exposició de diverses característiques, [...]. Pel que fa al seu disseny, ha de considerar

que l’exposició s’ha de poder instal·lar en un espai exterior, pel que haurà de ser resistent a la intempèrie.”

Les tres seus de la Demarcació de Girona del COAC (Girona, Figueres i Olot) són espais molt diferents pel que la premissa formulava un repte important. Cal afegir-hi que a Olot l’exposició es troba a la intempèrie, pel que va caldre descartar materials no resistents a l’aigua o poc durables. Vam optar per una lona sintètica, impresa amb tintes ecològiques resistents a l’aigua i rentables.

Intentant respectar al màxim les bases donades, busquem un element repetitiu per a facilitar el seu muntatge. I pensem en el cavallet. El dissenyem ex professo per fer-lo el màxim de senzill possible. Es tracta d’una barra d’acer doblada sobre si mateixa amb dos elements per a poder ancorar la tela que suporta l’exposició. Aquest cavallet té dos posicions, amb dues altures diferents, dinamitzant així l’espai expositiu: 70cm i 100cm.

Finalment, tot el material es pot transportar en un turisme familiar en un sol viatge. Hi afegim de més a més altres valors importants per a nosaltres. Aquesta sèrie de constriccions autoimposades augmenten les possibilitats creatives del projecte: Prenem en consideració el moment de la inauguració, que té lloc en finalitzar l’entrega dels premis d’arquitectura. Durant l’entrega dels premis l’exposició està en suspensió, inacabada. Els cavallets estan ja col·locats a l’antesala de l’auditori, on es realitza l’acte. La gent creua aquest espai amb les estructures d’acer a priori mal distribuides. Fins que es donen la volta, tres d’aquests cavallets que guardaven tres bobines de lona, les despleguen sobre la resta, descobrint per primer cop els diferents projectes.

Valorem la necessària reconversió del material expositiu un cop finalitzada la seva funció inicial. No limitant la seva vida útil a l’espai temporal de l’exposició i trobant la forma de tancar el cercle: d’exposició a suport per a material expositiu; del croquis de l’arquitecte a taula de treball. Es planteja tallar els projectes de la lona i entregar els talls als seleccionats i guanyadors.

  • Premios y distinciones
  • *Premi Emporia de Plata 2016, premis nacionals d’arquitectura efímera.

    *Seleccionat als premis d’arquitectura de Girona 2017.

Participaciones en arquia / próxima

VI Edición 2016-2017 [Catalogada]